RAZUMIJEVANJE DJEČIJEG PONAŠANJA
JE KLJUČ USPJEŠNOG RODITELJSTVA!

Da li si ti onaj roditelj koji želi da:
Ukoliko je tvoj odgovor DA, onda te korak dijeli od toga da to i postaneš!

Kroz roditeljstvo zajedno

$47.00
Ukoliko vam je potrebna pomoć oko načina plaćanja, slobodno se javite putem Instagrama, Facebooka ili maila ucimo.roditeljstvo@gmail.com
naslovna priručnik
Pišem o izazovima roditeljstva i učim roditelje djece predškolskog uzrasta da razumiju ponašanja svoje djece i lakše se bore sa tim izazovima.

Priručnik je u elektronskoj formi (PDF format) i nakon uplate ga dobijaš putem maila. Možeš ga kupiti iz bilo koje države.

VI O PRIRUČNIKU...

Prirucnik mi je na jednostavan nacin otvorio pogled u djeciji svijet i pomaze mi svakodnevno da shvatim i razumijem njihovo ponasanje koje meni kao ocu jako potrebno kako bi izgradio bolji i kvalitetniji odnos za kasniji nas zajednicki zivot, a njima bolje i kvalitetnije djetinjstvo i odrastanje.
Upravo sam dovrsila citanje prirucnika. Dopada mi se sve, najvise licni primeri iz vase porodice. I mi imamo 2 cerkice, nesto mladje od vasih 🙂 Sada sam procitala kao knjigu, sledeci put cu izvlaciti teze kao podsetnike za sve na cemu zelim ozbiljnije da poradim. Takodje je lista preporucenih knjiga fenomenalna, veliki broj sam vec i procitala.
Imala sam čast i zadovoljstvo da pročitam priručnik "Kroz roditeljstvo zajedno." Biti roditelj je zaista veliki izazov, odgovornost, put prepun uspona i padova, ali i posebna vrsta uspjeha i zadovoljstva jer je nagrada čista ljubav. Odavno već znam da se roditeljstvo uči, kao i mnoge druge vještine života, a ovaj priručnik mi je pomogao da neke svoje stavove i mišljenja potvrdim, kao i da naučim nešto novo. Izdvojila bih posebno poglavlja 7. Kako funkcioniše dječiji mozak (tu sam naučila šta je reptilski mozak i koji je njegov značaj za razvoj) i 11. Kako biti smireniji roditelj?(gdje sam naučila neke tehnike i trikove kako reagovati mirnije u određenim situacijama). Štivo je razumljivo i lako za čitanje, prožeto teorijskim dijelom i primjerima iz lične prakse, što ističem kao posebnu vrijednost. Rado preporučujem čitanje priručnika i drugim roditeljima, i onima koji su uključeni u neki vid rada sa djecom predškolskog uzrasta jer im zaista može pomoći da bolje razumiju dječije ponašanje i adekvatnije reaguju u datoj situaciji. Priručnik se može čitati u cjelosti, ali i po posebnim poglavljima, tako da se knjizi može iznova vraćati i koristiti je na duži vremenski period u skladu sa odrastanjem djeteta.
Draga Nevenka, evo moje recenzije. Prirucnik je odlicno pomagalo za smernice kako da nam olaksa put roditeljstva. Od kako sam postala mama puno sam citala ne bih li se pripremila za to putovanje. A prirucnik je meni sjajan jer je sazet skup svih bitnih informacija o kojima psiholozi pricaju o decijem razvoju. I prepun divnih primera iz svakodnevnog zivota. Nesto cemu se covek svakodnevno moze vracati , obnavljati i upijati. Za svaku preporuku!
Nakon sto sam procitala cijeli priručnik, cak 2 puta da utvrdim gradivo, imam samo rijeci hvale. Zbilja sam uzivala citajuci. Prije svega, pomogao mi je da razumijem neka ponasanja svoje djece, koje inace ne bih mogla. S tim pod ruku ide i rad na mojim okidacima zbog kojih sam prije dosta burno reagovala na "nepozeljno" djecje ponasanje i ulazila u vrtlog tantruma, placa i kenkanja. U iznimno stresnim situacijama sad znam kako da se postavim da bih izbjegla jos veci stres i napetost i da bih se sto bolje mogla povezati sa djecom. Jos jednom veliko hvala sto tako velikodušno dijelis svoje znanje i pomazes nama roditeljima na ovom jako zahtjevnom putu. ❤️
Pozdrav Nevenka, samo sam htjela kratko napisati mišljenje o priručniku.. Kupila sam ga prije par mjeseci,kad sam dobila drugo dijete, jer sam imala krizi,psihicku,kao majka,znate kad dodje drugo a prvo je u fazi privikavanja i prihvacanja brata a i mi roditelji na sina, to je zbrka totalna🙈 Pogubila sam se iskreno, hormoni su naravno cinilo svoje ali trebala sam pomoc. Pa sam naletjela na vas prirucnik i reko idem probati,odmoci mi ne moze. I tako malo po malo uspjela sam procitati,razmisliti i osvijestiti se. Pocela sam razumjevati sebe a i svoje dijete, krenula sam sređivati svoje misli i reakcije, koje su bile vise nego lose. Nije lako,i bude ispada ali je razlika sto ne krivim sebe sto sam krivo nesto napravila vec pokusavam slijedeci put ispraviti to. Hvala ti na pomoci i svakako bi preporucila svim mama. Jer nakon prirucnika sam odlucila se na edukaciju, radim na sebi, izdvojim vrijeme za sebe u danu,jer se samo tako moze biti zadovoljna i zena i majka ☺️

KAKO MENI PRIRUČNIK MOŽE POMOĆI?

Priručnik je mini vodič kroz roditeljstvo koje je najodgovorniji posao:

Sve to kroz lične priče ove mame pedagoga i malo naučnih činjenica. Shvatićeš da na ovom putu nisi SAMA i da svi griješimo.

Zaviri u jednu temu priručnika...

KOME JE NAMIJENJEN PRIRUČNIK?

Priručnik je namijenjen roditeljima djece predškolskog uzrasta, kao i onima koji to planiraju biti, koji žele da na roditeljstvo gledaju drugim očima.
Onim roditeljima koji žele da vjeruju da je moguće djecu vaspitavati na ljepši način, bez galame, kažanjavanja i batina uz ljubav, poštovanje i jasne granice.
roditelji

Nije namijenjen onima koji vjeruju da je batina iz raja izašla, da moderno vaspitanje stvara razmaženu djecu i da učenje o roditeljstvu nije potrebno.

Želim da postavim dobre temelje u djetinjstvu!

Kroz roditeljstvo zajedno

$47.00

Petra Ladan, vaspitač

Priručnik „Kroz roditeljstvo zajedno“ pisan je jednostavnim, roditeljima lako razumljivim jezikom.
Priručnik je ispunjen praktičnim primjerima izazovnih situacija koji roditeljima mogu olakšati postizanje suradnje s djecom. Autorica također navodi vlastite primjere takvih situacija iz svakodnevnog života te kako odgovoriti na njih, čime pokazuje razumijevanje samog procesa odgoja i samim time se doista uspijeva približiti roditeljima u procesu odgoja. Primjećuje se razumijevanje za brojne izazove s kojima se roditelji susreću u današnjem užurbanom načinu življenja.
Priručnik je podijeljen u više cjelina što roditelju omogućuje da se više puta vrati na određenu cjelinu, a da pri tome nije „prisiljen“ nanovo čitati cijeli priručnik. Poglavlja su posložena na način da se roditelj može zadržati na jednoj cjelini, koja mu pomaže kod savladavanja izazova s kojima se susreće u određenom razvojnom razdoblju djetetova života, onoliko koliko mu je potrebno.
Priručnik počinje važnom cjelinom, a to je „Uvjerenja iz našeg djetinjstva“. Kroz ovu važnu cjelinu provlači se vježba koja omogućuje roditelju dublji pogled u način na koji je on sam odgajan. Vježbica samim time potiče na promišljanje kakav odgoj roditelj želi pružiti svome djetetu.
Druga važna cjelina koja je obrađena je „Razvojni periodi kod djece“. Autorica je ovu cjelinu također obradila jednostavnim i lako razumljivim primjerima radi boljeg razumijevanja ponašanja djeteta i postizanja lakše suradnje s njim. Nerazumijevanjem razvojnih razdoblja djeteta, na dijete se gleda kao „teško“ i „zahtjevno“. Kroz cjelinu vezanu za razvoj dječjeg mozga objašnjeno je kako dječji mozak funkcionira te je jasno objašnjeno funkcioniranje amigdale što je izuzetno važno za razumijevanje djetetovih obrazaca ponašanja u određenim emocionalnim stanjima (kada osjeti strah ili je ljuto, sretno ili tužno) posebno kod izazovnih situacija za dijete i roditelja. Ono što roditeljima neposredno može pomoći su jasni i praktični primjeri.
Posebna cjelina je posvećena klasičnim ispadima djece ili kako ih danas zovemo „tantrumi“ u kojima autorica daje „alate“ za lakše razumijevanje i „nošenje“ s njima. Autorica je također obradila izuzetno važnu cjelinu kojoj se danas sve više pridaje značaja, iako još uvijek nedovoljno, je uloga oca i majke u odgoju. Može se primijetiti kako autorica primjerima naglašava važnost činjenice da su roditelji u kontinuitetu prisutni u odgoju, iz čega proizlazi koliko je diskontinuitet zbunjujući i štetan za dijete i razvoj njegove osobnosti.
Na samom kraju priručnika napisane poruke daju posebno ohrabrenje svakome roditelju. Tijekom čitanja priručnika stječe se dojam osobnog obraćanja autorice osobi kojoj je on namijenjen, kao da sjedi preko puta osobe koja ga čita.

KOJE TEME OBRAĐUJE PRIRUČNIK?

Kada bi cilj vaspitanja saželi u jednu rečenicu to bi izgledalo ovako: „Ono što je najvažnije da naučimo našu djecu jeste da budu samostalne, samopouzdane, odgovorne i emocionalno jake osobe koje vole i poštuju sebe i druge.“

Upravo su to teme kojima se bavi priručnik tj. kako to da naučimo našu djecu i kako za to da postavimo dobre temelje u djetinjstvu.

KAKO DOBIJAM PRIRUČNIK I KOJA JE CIJENA?

Nakon uplate, priručnik dobijaš putem maila u PDF formatu koji možeš snimiti na svoj telefon ili računar tako da ga možeš čitati bilo kada i bilo gdje.
Cijena priručnika je 47 eura a plaćanje možete izvršiti platnom karticom (uputsvo za plaćenje) u nekoliko klikova ili putem Pay Pala.

Želim da budem uspješniji roditelj i počinjem danas...

Kroz roditeljstvo zajedno

$47.00

ZAŠTO SA MNOM DA UČIŠ O RODITELJSTVU?

Heeeeej... Ja sam Nevenka Kukrika.
Pišem o izazovima roditeljstva i učim roditelje djece predškolskog uzrasta da razumiju ponašanja svoje djece i lakše se bore sa tim izazovima.
Po struci sam pedagog iako više volim da kažem da sam majka koja jako dobro razumije izazove sa kojima se roditelji susreću. Takođe, znam da je roditeljstvo nije lako i da ponekad izvlači i ono najgore iz nas.
Učenje nam pomaže da se lakše isplivamo iz takvih momenata kao i da bolje razumijemo dječija ponašanja i da upoznamo sebe. To je zapravo i moja vizija, ono zbog čega radim sve ovo.
Želim da učimo zajedno i da zajedno mjenjamo naša ograničavajuća uvjerenja i sebe a na taj način našoj djeci objezbjedimo odrastanje kakvo zaslužuju.
Podučavanje drugih je najljepši posao na svijetu i zato toliko uživam u ovome.

Želim da investiram u svoje roditeljstvo.

Kroz roditeljstvo zajedno

$47.00